Hulpkelner

Hulpkelner

Overzicht

Inschrijvingsmomenten
Beknopt overzicht van de opleiding

Structuurschema
Modulefiches
Algemene doelstellingen
Toelatingsvoorwaarden
Inschrijvingskosten
Waar opleiding volgen?
Uurrooster

Inschrijvingsmomenten

Infomoment

dinsdag 23 augustus van 17u00 tot 21u00 Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt
zaterdag 27 augustus van 10.00u tot 14.00u Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt

Inschrijvingsmomenten
van maandag 22 augustus tot 22 september
zie contact

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen starten 1 september

 

Beknopt overzicht van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 modules. De aanvang module Basis zaal, waar je de zaal leert voorbereiden en klaarzetten. Daarnaast is het belangrijk dat je een beeld krijgt van van de sector met zijn verschillende mogelijkheden. In de module Onthaal en omgang met gasten ligt de nadruk op het verwelkomen en begeleiden van gasten , het opdienen van gerechten en dranken, het afruimen van tafels en het behandelen van klachten. In de volgende module Interactie zaal /keuken worden technieken bij het lezen ingeoefend, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon. Men leert hier hoe gerechten worden afgehaald in de keuken. Ook worden de draagtechnieken aangeleerd en veelvuldig ingeoefend. Je moet deze modules afgewerkt hebben om te starten met de module Zaalvoorbereiding en bediening van gasten. Hier leer je de technieken bij het opmaken van bestellingen, het bedienen van gasten en het voorbereiden van zaalversnijdingen en -bereidingen.Verder zijn er zijn er nog twee losse modules Zaalversnijdingen en -bereidingen en Drankenkennis, bar en cocktails.

De totale opleiding omvat 280 Lestijden.

(naar boven)

Structuurschema

struct_hulpkelner

(naar boven)

Modulefiches

Modulefiches hulpkelner

(naar boven)

Algemene doelstellingen

De Hulpkelner onderhoudt en maakt het  zaalmateriaal of –meubilair schoon; hij helpt bij de mise-en-place meubilair en materiaal ; hij legt linnen en plooit servetten; hij plaatst borden, bestek en vaatwerk; hij decoreert zaal en tafels (tafelversieringen, bloemen, e.a.);hij helpt bij de mise-en-place dienstmateriaal (brood, boter, warmplaatjes, linnen, e.a.); hij helpt bij de mise-en-place voor aperitieven, nagerechten en koffie, plus toebehoren (aperitiefhapjes, kaasplank, mignardises, dressings, fruitsalades, …); hij helpt bij de mise-en-place dranken (ophalen en aanvullen van water, bier, aperitieven, wijnen en digestieven).

Tijdens de dienst brengt hij de gerechten en benodigdheden aan in opdracht van de rangleider; hij ruimt af (commis de suite of suiteur: haalt gerechten af in de keuken en brengt deze naar de diensttafel; commis débrasseur: ruimt de diensttafel af en brengt de borden en gebruikte benodigdheden naar de spoelkeuken). Na de dienst ruimt hij de tafels af en doet de mise-en-place voor de volgende dienst; hij schikt en bergt het bedieningsmateriaal op; hij zorgt voor de orde en netheid in de zaal; hij neemt deel aan de voorbereiding en uitvoering van festiviteiten, banketten en buffetten.

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Je moet voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat je op het ogenblik van de inschrijving 16 jaar bent of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het volgtijds secundair onderwijs hebt gevolgd.

Je moet bij aanvang van de opleiding een medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden.  Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

(naar boven)

Inschrijvingskosten

Inschrijvings en cursusgeld hotel bakkerij

(naar boven)

Waar opleiding volgen?

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u  tot 21u

TAC - Coördinator
Rudy Rampelberg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(naar boven)

Uurrooster

Voorlopig uurrooster website 2012 2013 hotel en bakkerij s1: alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden wordt.

(naar boven)